Sundsvall City - Granlo BK

Det vart seger i derbyt mot Sundsvall City, en både viktig och rättvis seger. Dom tar ledningen med 1-0 efter 41 sekunder och vi får den starten som vi i stort sett alltid har fått i år.
Sen kliver John-John in i handlingen och test skjuter lite, vilket ger bra resultat och vi går till periodpaus med ledning, 1-2.
I andra perioden kommer City ikapp till 3-3 innan John och Gabbe gör varsitt mål så vi leder inför tredje perioden med 3-5. Ska även nämna att Per Svedin kan ha gjort årets räddning i denna period.
03:00 stod klockan på i den tredje perioden när Robban snyggt dribblar sig fram på våran högerkant och serverar Johan Samuelsson som gör 3-6. Nu ska vi ju egentligen knyta ihop säcken men det lyckas vi inte med. City kvitterade när klockan stod på 11:14 och man trodde inte det var sant.
Vi trycker på i slut minuterna och City spelarna är riktigt rädda för att förlora dom vågar inte kliva på fullt ut. Inte ens på John som har smällt dit 3 baljor redan. 19:57 och domarna blåser frislag när Thomas Helin har försökt skjuta i 10 sekunder med han hade visst två ryggsäckar på sig så det gick inte så bra. Vi tar time out. Johan Samuelsson visar exakt vad och hur vi ska göra.
-"Kliver dom ut på dig John så hänger jag den själv!"
Rätt kaxigt att hänga den själv efter man sagt dom orden. Klockan står på 19:58 och Johan Samuelsson har just avgjort ett derby. För det finns inte på en världskarta att City ska kunna kvittera igen med två sekunder kvar, det spelar ingen roll att dom tar ut målvakten och satsar framåt.
En derby seger är alltid en derby seger, men det är skönare att avgöra på detta sätt en att vinna med 7-3 som vi gjorde i cupen.
Hur som helst så var det en rättvis seger, folk få säga vad dom vill, men enligt mig var den rättvis!
Vi ville vinna och vi gjorde det!

Per Svedin gjorde en riktigt bra match. Han vann målvaktsmatchen och matchen åt oss!

Dagens hyllning: Christian Panucci - dubbel italiensk hjälte. Sänkte Genoa med sitt sena mål i lördags.

Dagens sågning: Som kapten borde man tacka efter en match