Sundsvall City - Granlo BK

Det vart seger i derbyt mot Sundsvall City, en både viktig och rättvis seger. Dom tar ledningen med 1-0 efter 41 sekunder och vi får den starten som vi i stort sett alltid har fått i år.
Sen kliver John-John in i handlingen och test skjuter lite, vilket ger bra resultat och vi går till periodpaus med ledning, 1-2.
I andra perioden kommer City ikapp till 3-3 innan John och Gabbe gör varsitt mål så vi leder inför tredje perioden med 3-5. Ska även nämna att Per Svedin kan ha gjort årets räddning i denna period.
03:00 stod klockan på i den tredje perioden när Robban snyggt dribblar sig fram på våran högerkant och serverar Johan Samuelsson som gör 3-6. Nu ska vi ju egentligen knyta ihop säcken men det lyckas vi inte med. City kvitterade när klockan stod på 11:14 och man trodde inte det var sant.
Vi trycker på i slut minuterna och City spelarna är riktigt rädda för att förlora dom vågar inte kliva på fullt ut. Inte ens på John som har smällt dit 3 baljor redan. 19:57 och domarna blåser frislag när Thomas Helin har försökt skjuta i 10 sekunder med han hade visst två ryggsäckar på sig så det gick inte så bra. Vi tar time out. Johan Samuelsson visar exakt vad och hur vi ska göra.
-"Kliver dom ut på dig John så hänger jag den själv!"
Rätt kaxigt att hänga den själv efter man sagt dom orden. Klockan står på 19:58 och Johan Samuelsson har just avgjort ett derby. För det finns inte på en världskarta att City ska kunna kvittera igen med två sekunder kvar, det spelar ingen roll att dom tar ut målvakten och satsar framåt.
En derby seger är alltid en derby seger, men det är skönare att avgöra på detta sätt en att vinna med 7-3 som vi gjorde i cupen.
Hur som helst så var det en rättvis seger, folk få säga vad dom vill, men enligt mig var den rättvis!
Vi ville vinna och vi gjorde det!

Per Svedin gjorde en riktigt bra match. Han vann målvaktsmatchen och matchen åt oss!

Dagens hyllning: Christian Panucci - dubbel italiensk hjälte. Sänkte Genoa med sitt sena mål i lördags.

Dagens sågning: Som kapten borde man tacka efter en match

Granlo BK - Umeå City

I lördags tog vi emot serieledarna Umeå City. Vi gjorde en bra match, men det räckte inte. Det blev förlust med 5-6 (2-3, 3-3, 0-0).
Vi tar ledningen med 1-0 men sen så gör Umeå tre mål på ca en minut och det är på tok för dåligt av oss att släppa till så. Men nu ska jag kanske inte ta ifrån Umeå att dom gjorde det bra, men i alla fall ett av målen är väldigt billigt. Men vi fick nog också något billigt mål så det gick nog jämt upp..
Jag tycker att vi borde ha tagit minst en poäng, men Umeå visade upp ett bra försvarspel i sista perioden.
Men vi får ta med oss en hel del bra saker från denna match till nästa match som är på söndag mot Sundsvall City. Kul med derby ..
Pelle Svedin gjorde en riktigt bra match i lördags. En del omänskliga räddningar..

Var och tittade på BK Sundsvall i söndags när dom vann sin första match, efter ordinarie tid, i år!
Kul att se och viktigt för dom. Tycker dock inte att dom imponerade så himla mycket. Hade dom inte haft Daniel 'Dyll' Nordin i kassen eller om inte Öjebyn hade missat ca 28 öppna mål så hade dom kanske fått väntat ännu längre efter denna seger.

Italien är klara för EM!

Sergio Ramos - Vilket hår han visade upp mot Sverige! Tänk när någon i Sverige skulle kunna ha så. Zlatan är närmast men han är ljusår ifrån och Lagerbäck verkar ju knappast förstå sig på Björn Runströms storhet så det lär dröja bra länge innan man får se något liknande.

Dagens hyllning: Christian Panucci - King!

Dagens sågning: Måndagar.

Äntligen

Äntligen en seger igen. En riktigt viktig seger för laget efter den lilla svackan vi har varit nere i.
Vi gör en bra match och vinner ganska enkelt trots den starten vi fick.
Per var riktigt bra, speciellt i andra och tredje perioden. Hellas hade tydligen laddat hela fredags natt med att spela NHL -08 och var jätte inspirerad av tv-spelet när han tar en fem minutare för hakning i bröstkorgen.
Vinst med 6-10 blev det alltså och nu är det bara att ta nya tag inför matchen mot Umeå City kommande helg.

Kim Gatugård har blivit biodlare i Matfors och kunde därför inte medverka på det jobbet vi gjorde med laget idag.
Den officiella förklaringen är dock: "Jag glömde bort"

Äntligen fick jag och björne våran hämnd på vägen hem.

Idag började bandy säsongen för Hammarby. En mardrömsstart direkt och det blev förlust med 10-4 borta mot Västerås. Men det var väl ganska väntat.
Synd att inte Vetlanda kunde vinna hemma mot Edsbyn

Synd också att Roma inte fick chansen att ta tre poäng ikväll eftersom att det är ett stort pådrag mellan huliganer och polisen.

Dagens hyllning: Erik 'Soppan' Hållander - King att du ställde upp

Dagens sågning: Storvreta/Vestas förstemålvakt var inte jätte vass

Granlo BK - KAIS Mora

Det var denna match vi skulle vinna och vända den negativa trenden vi var inne i. Det var just denna matchen vi bara skulle vinna. Allt kändes så himla bra, uppvärmningen, förberedelserna, ja i stort sett allt!
Vi släpper in 0-1 redan efter 34 sekunder men det skulle inte kunna stoppa oss tänkte jag. Vi leder med 2-1 när det återstår 13 sekunder av första perioden, men låter dom kvittera. Jag tycker vi ligger så rätt i defensiven hela första perioden och hade en bra känsla i kroppen. Andra perioden är pinsam och vi förlorar den med 1-2. Det verkade inte som att vissa i Granlo BK ville spela innebandy utan verkade vara rätt nöjda med att bara stå och titta på. Hade jag vetat det hade jag med glädje lånat ut mitt säsongskort.
Inför tredje perioden kändes det som att vi kommer ändå att vinna, vi vet att vi är starka i tredje perioderna och vi skulle bara ta fram det nu. Men det gjorde vi inte. Pang säger det och jag, med min syn, kisade upp på resultat tavlan och konstaterade att det helt plötsligt stod 3-7. Helt overkligt. Vi gör 4-7 men dom gör 4-8 och närmare än 7-8 kommer vi tyvärr inte. Idag är det tisdag och jag har haft hela helgen på mig att fundera på vad som hände men jag förstår fortfarande inte riktigt hur vi kan förlora mot en brögäng som Mora som är sämre än smågrabbarna som jag spelade mot på dagis när jag jobbade där! Vi släpper in mål som min pappa brukade släppa in när han och jag spelade då jag var 4 år. Det finns inte på en världskarta.
Frustrerande.
Pinsamt.
Och jag är jätte besviken!

Dagens hyllning: Per Fosshaugs bok 'Bandygalen' - Köp den!

Dagens sågning: Det vore ju kul att se något annat lag än Warberg spela en tv-match

Inför Granlo - Mora

Nu är det ca tre och en halv timma kvar till match. Har träffat en del spelare ur truppen och samtliga verkade vara riktigt laddade! Det ska bara sluta på ett sätt ikväll. Sporthallen kl 19:00 - Granlo BK - Kais Mora

NU KÖR VI!!

Svenska innebandyförbundet

Vad håller dom på med?
Mikael Karlsson, enligt mig världens bästa innebandyspelare, stängs av i tre månader. Löjligt!
Visst ska kanske Balrog straffas med böter, det hade varit rimligt. Men att stänga av Karlsson i tre månader kan jag inte förstå.
Incidenten hände i juli och Micke Karlsson får sitt straff nu, hur går det ihop? Ja när det är massa AIK:are som sitter som högsta hönsen inom innebandyn så kan man kanske förstå det hela. Dom var ju mottligt nöjda med att tappa Karlsson till Balrog inför denna säsong.
Nu missar Mikael Karlsson elva seriematcher och innebandysverige får inte se hans konster på innebandyplanen. Plus att han kickades ut från landslaget.
Jag tycker det är ett pinsamt agerande. Hoppas att Balrog får igenom sin överklagan så att innebandyn inte tappar en av de största profilerna.
Forza Micke Karlsson!

Efter att ha fått tänka sen i söndags på hur i hela världen BK Sundsvall kunde förlora åter igen så kan jag fortfarande inte förstå varför. På fem matcher har man skrapat ihop ett poäng. Det är bedrövligt med deras spelarmaterial, nu såg jag inte matchen i söndags men enligt rapporterna så visade BK upp ett bedrövligt försvarspel. Det vinner man inte många matcher på. Man kan inte lita på att Lasse Lundberg och Kricke ska göra 827 mål framåt - nu är dom två kapabla till det - men man måste vara täta bakåt. Försvarspel är en stor nyckel till framgång! Stenlund får kanske lätta på plånboken och värva en viss Germund som kan styra upp det hela.

Nu är det snart dags för match igen. Denna gången mot Mora, återigen en viktig match som vi helt enkelt bara måste vinna. Men med rätt fokusering ska det nog gå vägen.

Björne är på långt håll 'släkt' med Gemme. Efter en lång tids spekuleringar har det äntligen kommit fram. Man har haft det på känn en längre tid, men nu är det alltså bekräftat. Det hela bekräftades i måndagskväll när Björne ringer till mig från deras 'släktmiddag'.
Gemme själv kunde dock inte medverka och Björne själv kommenterade det hela såhär:
- Visst är det tråkigt att han inte är här, men nu är det bara att gilla läget och ha kul med dom som är här!

Alex och Kim verkar trivas bra just nu. Victor är sjuk och det gör att Kim och Alex får mer tid tillsammans. Det har varit ett stort triangeldrama dom tre emellan.

Till sist: Roma - Lazio 3-2. STENSÄKERT!
Roma visar att dom är storebror i Rom och vinner kvällens derby, utan Totti t.o.m.

Dagens hyllning 1: Svenska innebandyförbundet - STOR CHANS!
Dagens hyllning 2: Perrotta - Vilket mål!!

Dagens sågning: Svenska innebandyförbundet - Ja återigen. Vad fan håller dom på med?